Mag ik mij even voorstellen

Mijn thuis is in Oud-Turnhout, midden in een groene gemeente.

Sedert 25 jaar ben ik gehuwd met Ivo Baeyens: rots in de branding tijdens woelige periodes.

Vanuit mijn schepenfunctie, en vanuit mijn job als maatschappelijk assistente in het OCMW, ken ik de noden van onze gemeente en regio zeer goed. Ik werk met en tussen de mensen. Geen haantjesgedrag en spierballenpolitiek voor mij. Wel duidelijkheid en bekommernis.

In het Oud-Turnhoutse verenigingsleven, ben ik een bezige bij. Als jongere was ik als animator actief in het Jeugd Rode Kruis. Jeugdwerk en jeugdbewegingen liggen mij dan ook nauw aan het hart.

Vanuit de jeugdbeweging ben ik naar het verdere verenigingsleven overgestapt. Ik ben lid bij KVLV, lid bij KAV, en lid bij de hondenschool de Liereman.

Ik ben al geruime tijd gebeten door het politieke virus. Toen de CD&V mij in 2000 vroeg als vernieuwende kracht de lijst te vervoegen, heb ik niet getwijfeld. Je kan de dingen immers niet veranderen door aan de zijlijn te blijven staan.

Ik werd toen rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 beloonde Oud-Turnhout mijn werk als gemeenteraadslid met een zeer goede stemmenscore. Ik nam de uitdaging aan en begon in januari 2007 aan een nieuwe politieke uitdaging als schepen van cultuur / jeugd / sociale zaken - OCMW / gelijke kansen. Vanuit het schepencollege probeer ik met nieuwe / frisse impulsen en een kritische ingesteldheid op te komen voor een open en sociaal-groen beleid.

Mijn motto: "Ik steek mijn nek uit, want U bent het waard!".

Daarom op 13 juni:

Marleen Joris, 19de plaats senaatlijst nr 9: CD&V